Wat moet je?!

Oké, de titel van deze post klinkt misschien een beetje agressief. Dat was niet mijn bedoeling. Toch laat het wel meteen zien dat bepaalde woorden een negatieve bijsmaak hebben. En daar wil ik het graag eens over hebben met je.Bij ons thuis zei mijn vader net iets te vaak “C’est le tone qui fait la musique”. Nu heb ik wel Frans gehad op de middelbare school, maar ik moet hier eerlijk bekennen dat ik voor dat vak geslaagd ben door te spieken bij m’n buurvrouw (shame on me). Dat Franse zinnetje van m’n vader begreep ik dus niet meteen.


Natuurlijk kwam de uitleg van mijn vader al gauw. Het is de toon die de muziek maakt, oftewel het is maar net hoe je iets brengt.


Deze wijze les - hoe irritant ik hem als kind ook vond - is mij wel altijd bij gebleven. Het is zo cliché, maar waar.


Als jij tegen jezelf zegt “ik moet...” dan voelt dat heel anders dan dat je het hebt over “ik wil...” of “ik ga...”. Herken je dat?


In de drukke wereld van nu moeten we zoveel dat we gewend zijn om te zeggen “ik moet”.

Schuldig, ik doe het ook veel te vaak! Toch moet (oeps, ga) ik toegeven dat het veel fijner voelt als ik zeg “ik wil” of “ik ga”. Dan voel ik het gewoon. Ik wil het dan ook echt. Zeg ik het ‘moeten’ dan voelt het meteen als iets extra’s op m’n stapel to do’s. Stress gevoelens all over. Niet wenselijk!


Lukt het jou om ‘moeten’ te veranderen in ‘willen’ of ‘gaan’? Oefen het eens als je nadenkt over jouw ideale toekomst of in een gesprek met je ex-partner.


Remember, c’est le tone qui fait la musique! Wat een talenwonder he? Engels, Frans... Thanks, pap voor de wijze les. Ik geef hem graag door.


0 keer bekeken

ADVOCATENKANTOOR RECHTVAARDIG

MR. CHANTAL TEERENSTRA

0223 - 86 52 44

chantal@advocatenkantoorrechtvaardig.nl

                                        

Molenvaart 6                                      

1761 AJ  Anna Paulowna                 

  • Instagram advocaat.chantal
  • LinkedIn Chantal Teerenstra
  • Facebook Advocaat Chantal
  • Facebook Advocaat Chantal
  • Instagram Advocaat Chantal
  • LinkedIn Chantal Teerenstra

ADVOCATENKANTOOR

RechtVaardig