Uiteindelijk komt alles goed

De liefste oma van de wereld. Ja, die heb ik echt. Oma is 85 jaar oud en nog goed bij de tijd. Zo heeft ze laatst nog leren Facebook’en en Whatsapp’en. Hoe tof is dat?Even terug in de tijd. Oma is ooit met opa geëmigreerd naar Australië. Super dapper. Zonder smartphone beslissen om naar de andere kant van de wereld te verhuizen. Gewoon op de boot gestapt en vertrokken. De geboorte van haar vijf kinderen werd per Telegram aan Nederland doorgegeven. En zonder de hulp van haar familie voedde ze alle vijf op tot prachtige pubers. Stoere vrouw die oma van mij.


Op enig moment zijn opa en oma weer naar Nederland terug gekomen. Mijn vader (de oudste van hun kinderen) was toen 14 jaar oud. Overgrootopa werd ziek en opa moest zijn bedrijf in Nederland voortzetten. Zo ging dat toen. Helaas werd opa al gauw ziek en overleed toen hij 51 jaar oud was. Oma is altijd trouw gebleven aan opa en heeft niet opnieuw de liefde gezocht.


Wat wij ons niet kunnen voorstellen is dat oma nooit in de gelegenheid is geweest om een opleiding te volgen. Toch heeft ze zoveel wijsheid en levenservaring opgedaan. Ze spreekt Engels, is open minded, gaat met de tijd mee en volgt alles, is op de hoogte van het nieuws en weet hoe je je moet redden zonder man in je leven. Oma is een wijze vrouw!


Op enig moment kwam oma erachter dat haar handen niet zo goed meer functioneerden. Dat kon natuurlijk niet, dus besloot oma ‘kaartjes’ te gaan maken. Door het knippen en plakken van de attributen voor de ansichtkaarten blijven haar handen soepel. Ze vindt het nog leuk ook en stuurt iedereen de mooiste verjaardags- en kerstkaarten toe. Win-win dus.


Waarom ik je dit allemaal vertel? Toen het een paar jaar terug met mijn gezondheid niet zo lekker ging, stuurde oma mij een kaart. De mooiste kaart die ik ooit gehad heb. Zelfgemaakt natuurlijk. Op de kaart had oma de tekst geplakt: “uiteindelijk komt alles goed.”


De kaart belandde op m’n prikbord boven mijn bureau. Iedere keer als de moed mij in de schoenen zonk, keek ik naar de kaart en bedacht “uiteindelijk komt alles goed.” En het is waar. Echt!


Op de donkerste momenten geloof je er echt niet in - ik weet het - maar je zult zien dat het op den duur weer beter wordt. Laat mijn wijze oma jou ook inspireren en onthoud: “uiteindelijk komt alles goed.”


Heb jij behoefte aan een peptalk? Een luisterend oor? Laat het mij weten.

0 keer bekeken

ADVOCATENKANTOOR RECHTVAARDIG

MR. CHANTAL TEERENSTRA

0223 - 86 52 44

chantal@advocatenkantoorrechtvaardig.nl

                                        

Molenvaart 6                                      

1761 AJ  Anna Paulowna                 

  • Instagram advocaat.chantal
  • LinkedIn Chantal Teerenstra
  • Facebook Advocaat Chantal
  • Facebook Advocaat Chantal
  • Instagram Advocaat Chantal
  • LinkedIn Chantal Teerenstra

ADVOCATENKANTOOR

RechtVaardig