Het échte geheim van RUST na een scheiding

Bijgewerkt: 10 okt 2019

De kogel is door de kerk; jullie gaan uit elkaar. Na veel ruzies, meningsverschillen en discussies wil je maar één ding: RUST. Maar hoe krijg je rust als je eerst nog allerlei afspraken met elkaar moet maken? Die meningsverschillen waren er niet voor niets. De gedachte 'laat maar, als ik er maar vanaf ben' ligt op de loer. En daar wil ik je nu juist voor waarschuwen!


Van een advocaat verwacht je misschien juist het advies dat je vooral niet zomaar moet opgeven. Zou ik jou in die lijn ook adviseren dat je eruit moet halen wat erin zit? Nou, nee. In ieder geval niet altijd. Ik wil je aanraden om verder te kijken dan dit moment. Vaak hoor ik dat iemand geen zin meer heeft in de strijd en daarom nog liever op alle punten toe geeft. Op termijn krijgt men daar bijna altijd spijt van.Zodra je uit elkaar gaat, komt er veel op je af. Naast het regelen van andere woonruimte en de financiële onzekerheid wordt dan ook nog verwacht dat jullie samen afspraken maken. Afspraken die de rest van jullie toekomst bepalen.


Lukt het jullie niet om samen tot afspraken te komen dan zal een rechter de knoop doorhakken. Een rechter die jullie niet persoonlijk kent, jullie kinderen niet kent en op basis van alle papieren en een gesprek van maximaal een uur zal gaan beslissen over jullie toekomst. Dat het heel verleidelijk is om dat niet te laten gebeuren, begrijp ik helemaal.


Wil je tot goede afspraken komen zonder al teveel strijd? Probeer dan het volgende te bedenken voordat je met elkaar in gesprek gaat.


Bedenk voor jezelf hoe jouw leven er over één jaar uitziet:

· Stel jezelf voor dat de scheiding geregeld is;

· Hoe ziet jouw leven eruit?

· Waar ben je?

· Met wie ben je?

· Wat doe je?

· Welke kleine veranderingen heb je aangebracht?

· Wat kun je nu doen wat voorheen niet mogelijk was?


Pieker niet of iets mogelijk is, maar schrijf alles op wat in je opkomt.


Houd dit beeld van jezelf over één jaar telkens voor ogen tijdens de gesprekken. Op deze manier kun je bepalen welke onderdelen voor jou heel belangrijk zijn en op welke punten je mogelijk iets kunt toegeven.


Maak hetzelfde lijstje ook eens voor de ander. Het kan je inzicht geven in wat voor diegene belangrijk is, zodat je op voorhand al kunt bedenken welke punten gemakkelijk op te lossen zijn. Op de lastigere onderdelen kun je je vooraf al goed voorbereiden.


Het geheim tot rust begint met een goede voorbereiding. Gevolgd door respectvolle gesprekken met de ander. En afspraken die duidelijk zijn opgeschreven.


Kun je wel wat hulp gebruiken? Of wil je graag samen met mij kijken naar jouw nieuwe toekomst? Dat kan. Je hoeft mij alleen maar een berichtje te sturen of een kennismakingsgesprek te plannen.


Hartelijke groet,#uitelkaar #scheiden #scheiding #gescheiden #echtscheiding #overleg #discussie #vechtscheidingvoorkomen #inzicht #bewust #nieuwestart #toekomst #advocaat #advocaten #advocatenkantoor #advocaatchantal

0 keer bekeken

ADVOCATENKANTOOR RECHTVAARDIG

MR. CHANTAL TEERENSTRA

0223 - 86 52 44

chantal@advocatenkantoorrechtvaardig.nl

                                        

Molenvaart 6                                      

1761 AJ  Anna Paulowna                 

  • Instagram advocaat.chantal
  • LinkedIn Chantal Teerenstra
  • Facebook Advocaat Chantal
  • Facebook Advocaat Chantal
  • Instagram Advocaat Chantal
  • LinkedIn Chantal Teerenstra

ADVOCATENKANTOOR

RechtVaardig